Skip to content
casa-dumitru-norocea

Despre

Casa Dumitru Norocea

1922 – 1923

Construită de pictorul Dumitru Norocea, restaurator al picturii Biserii Domnești în perioada 1914-1924. Prelucrare în arhitectura cultă a motivului locuinței muscelene, clădirea oferă un exemplu bine păstrat de interior integrat conceptual cu arhitectura edificiului.

Casa Dumitru Norocea

Interior

Salon de artă

Tablourile de dimensiuni mari sau medii expuse in această adevarată galerie de artă sunt toate ale maestrului Norocea, fiind realizate între 1920-1938 aparținând astfel cronologiei interbelice. 

 

Casa Dumitru Norocea 04
Casa Dumitru Norocea

Tehnica

predominantă a tablourilor expuse este aceea de ulei pe pânză, prinsă pe șasiu, cu sau fără înrămare, unele lucrări fiind și datate, altele, doar semnate de autor. Ca un artist atât complex cât și complet seniorul Norocea a experimentat însă și fresca (la Biserica Domnească și la Palatul Regal de lângă Mănăstirea Argeșului-Paraclisul) sau grafica in creion pe care o regăsim expusă într-o micuță cameră de lucru, opusă unor copii de pe documentele personale și nu în ultimul rând, pictura având suport placaj ori carton, maestrul lucrând chiar și icoane pe lemn.

 

Casa Dumitru Norocea 03

Program de vizitare

– SECȚIA ETNOGRAFIE ȘI ARTĂ – 

ZILNIC

09:00 – 17:00

TAXĂ DE VIZITARE

ADULȚI – 5Lei

PENSIONARI – 2Lei

ELEVI/STUDENȚI – 1leu

Galerie 

Translate »