Skip to content
muzeul municipal curtea de arges

Despre

Muzeul Municipal Curtea de Argeș

Muzeul inaugurat în anul 1969, are peste 12.000 piese muzeistice organizate în 7 săli corespunzătoare diferitelor perioade ale istoriei orașului. Sunt expuse documente, portretele voievozilor din Argeș, paftale, medalii, decorații, inele, sigilii, săbii, o bogată colecție de numismatică dacică, romană, bizantină, medievală (tezaurul de monede de la Carol Robert).

În Casa D. Norocea (monument de arhitectură populară argeşană), s-a organizat în anul 1972 expoziţia de bază a Secţiei de etnografie şi artă populară, ca din 1984 să se amenajeze expoziţia de bază a Secţiei de istorie. Expoziţiile prezintă colecţii de istorie, arheologie: obiecte din neolitic, epoca dacică, romană, bizantină, ceramică medievală (secolele XIII – XVI); numismatică: dacică, romană, bizantină, medievală (tezaurul de monede de la Carol Robert), colecţii de medalii, plachete şi decoraţii româneşti (secolele XIX – XX); etnografie: interior de casă argeşeană, piese de port, piese pentru păstorit; artă românească: vase decorative din bronz şi cositor (secolele XVI – XVIII).
     Muzeul a avut colecţii de arheologie, artă decorativă, iconografie şi numismatică din anul 1924, în interiorul Bisericii Domneşti. Între 1969 – 1984 a funcţionat în clădirea fostei primării.    În 1984 s-a mutat în actualul local, care a fost amenajat pentru expoziţia de bază a Secţiei de istorie. În anul 1972 s-a amenajat în casa pictorului D. Norocea expoziţia de bază a Secţiei de etnografie şi artă populară şi o colecţie de artă plastică aparţinând pictorului restaurator al Bisericii Domneşti.

Program de vizitare

Luni – Duminică

09:00 – 17:00

TAXĂ DE VIZITARE

ADLUȚI – 5Lei

PENSIONARI – 2Lei

ELEVI/STUDENȚI – 1leu

Galerie 

Translate »